ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
مشخصات ظاهری گیاه: گیاه علفی یکساله، معطر، دارای ساقه و برگ باریک و منشعب گل های کناری (زبانه ای ) سفید و گل های میانی( لوله ای ) زرد است. گل های زبانه ای (کناری) پس از شکفتن کامل حالت خمیده به سمت پایین پیدا می کنند.
پراکنش جغرافیایی در ایران و جهان
جهان: اروپا ، آسیای مرکزی ، سیبری ، افغانستان و عراق
ایران: کهکیلویه و بویر احمد و نواحی جنوبی ایران ؛ خوزستان
موارد مصرف:
کاربرد تایید شده:
-موضعی: ضد التهاب
-خوراکی: ضد اسپاسم و مقوی معده و آرامبخش
-به صورت بخور: گلو درد و زکام
کاربرد غیر رسمی:
-خوراکی: درمان اسهال و نفخ
-موضعی: درمان هموروئید و آکنه
-کاهش درد دندان در آوردن در کودکان
-در صنایع آرایشی بهداشتی بخاطر اثر ضد التهابی و امولینت آن کاربرد دارد.
همچنین اثرات آنتی کنسر، آنتی کواگولانت، ضد التهابی و ضد اسپاسمی از آن دیده شده است